Mulakan.....



Di Kota Langit ini...Gua perlukan Kekuatan, Kebijaksanaan, Kemanusiaan ,Cinta dan nasik..

Friday, October 31, 2008

Why Women Sometimes Only Want To Be Friends

Baru-baru ni ..ade sorang kawan Gua yg tengah frust tonggeng tanya gua beberapa soalan . .
Kenapa hubungan gua bole jadi dingin ?
Kenapa Gf gua macam tak happy je bila keluar atau jumpa dgn gua?
Kenapa Gf gua mcm takde minat je lagi dengan gua?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Ini problem biasa bagi ramai kaum lelaki. Ia bukan sahaja terjadi kepada golongan social retard  malah turut boleh berlaku kepada elaki-lelaki yg gemar bersosial.

Senarionya, masa bulan pertama dan kedua dapat Makwe, dunia memang indah .Setiap hari senyum naik sampai ke telinga. Tapi   lepas 5-6 bulan...Org Melaka kata,
"GAHAP"!

Anyway, THINK about it for a moment dude. Mula-mula perhubungan semua lelaki ingin tunjukkan pada seseorang perempuan yang mereka DIFFERENT dari lelaki lain. Mereka akan cuba berlagak confident, cheeky, very romantic dan semua scene romantik yang mereka tengok dalam movies akan dipraktikkan kepada si dia. But then it all went wrong. Akhirnya Si dia mulai bosan setelah melihat apa yg cuba Lelaki itu lakukan nampak terlalu klise. They suddenly change. The guy became too clingy and called her too often. And  maybe they started paying her compliments like "You're eyes are so beautiful and bla bla bla." dan  tanpa pengetahuan lelaki, di dalam hati  Si gadis berkata ..   (ooh Crap !! it is so fuckin lame)

Maka apabila sampai ke tahap tiada modal lagi untuk menunjukkan kelainan, ramai lelaki akan mula menggunakan taktik invite dinner di restaurant High-End dan cuba bersikap sensitif dengan membelikan Si gadis sejambak bunga. Dan ia pastinya akan menjadi kemuncak kepada segala kegagalan di dalam perhubungan!

Anyway, whatever pun yang Lu buat, Lu tetap akan gagal untuk mendapatkan Gadis Ranking 10,
if you dont know what is the secret of making women like to be with you. ..
Dude ...Basic Skills is, You need to make the ladies crazy and always want you. This means she wont be able to control the way she feels about you (whateva or whoever the Gadis is kita sebagai lelaki jgn sesekali membiarkan tindakan kita dipegang oleh oleh mana2 gadis).

Seorang lelaki yang hebat ialah seorang yang sukar untuk diramal.UNPREDICTABLE.
The trick of keeping a woman INTERESTED to you in a relationship is simple. Don't go back to your old predictable ways, it will just make her look elsewhere. A Man will do what A Man has to do.Do your own movies lah. Dont try to be another Jack Dawson or Takeshi Kanishero in Turn Left Turn Right.

Percayalah, untuk menjadi Quality Man tidak susah.
Seorang lelaki yg berkualiti tidak akan terhegeh-hegeh lagi di hadapan seorang gadis yang meninggalkannya.
Seorang Lelaki sejati akan tetap dengan segala keputusan yg mereka lakukan.
Seorang lelaki sejati  harus bijak mengawal keadaan lebih2 lagi apabila keadaan itu melibatkan
hubungan perasaan dgn perempuan.
It's not an Ego statement but sebagai lelaki jangan jadi terlalu typical dan mudah dijangka.
Contohnya, Bergayut setiap hari-hari melalui phone sehingga 2-3 Jam...Just want to talk about "YOUR CAR" .Percayalah....Ia tidak akan kekal lama.

Untuk buat gadis ranking 10 tangkap lentok sama Lu, Sebenarnya Lu tak perlu memiliki Ferrari Spider ataupun BMW 7 Series pun .Serious... Sebab gua sendiri pernah buktikan.
Apa sebenarnya  yg Lu kena buat ?
Pertamanya, Lu kena tahu dulu apa yg Lu mahukan dalam hidup.
Keduanya , Lu tanya diri Lu sendiri. Gadis mcm mana yg berhak untuk menemani Lu berjalan meniti perjalanan hidup. Apa yg seseorang lelaki mahukan ialah seorang perempuan yg boleh memahami mereka dan menerima mereka seadanya. Cubalah belajar untuk lebih menghargai diri sendiri sebelum cuba utk menghargai orang lain. Insya Allah , jika lu faham dan berjaya buat, Lu akan
gadis jumpa ranking 10 tu. Kita boleh lihat ramai lelaki yg frust tertongeng-tonggeng apabila gagal dlm satu perhubungan.Tindakan itu salah. Lu tidak seharusnya menjadi melankolik dalam bercinta. Cinta itu kenyataan. Seorang Lelaki haruslah bersikap yakin dan tegas utk menyatakan cinta. Bukan terbang dan hilang entah ke mana kerana bermain-main dgn perasaan yg sering berdusta.

P/S : Dah lah Geng..Jgn frust lama-lama.

3 comments:

cLaiRe Bennet said...

Really now.....hehe

Charlie Verona said...

hmm...Now Relly...

Wanita Bertudung Hitam said...

kalau gadis bukan ranking 10? takyah susah-susah la eh? hmm~