Mulakan.....



Di Kota Langit ini...Gua perlukan Kekuatan, Kebijaksanaan, Kemanusiaan ,Cinta dan nasik..

Wednesday, December 5, 2012

Bapak Mertua

Bapak mertua gua seorang yang sangat tegas. Masa kali pertama jumpa dia, gua beritahu yg gua serius dgn anak dia.Gua cakap,

" Pakcik, saya betul2 suka kat Ita.Saya x berharta mana.Tapi insya Allah kalau pakcik restu hubungan saya dgn ita, saya akan jaga dia mcm nyawa saya". 

Gua tak tahu dari mana keberanian tu datang. Tapi yang pastinya pada ketika itu gua berjaya membuatkan bapak mertua gua tersenyum.

First time berbual dengan bapak mertua gua, gua bukak cerita pasal silat. Mula-mula gua ingat nak cerita pasal permainan catur.Tapi bila gua perati betul-betul muka dia, gua syak bapak mertua gua spesis yg tak terer main catur. Jadi gua tangguhkan saja lah niat murni gua itu.

Bapak Mertua gua org gomen yang dah mkn pencen. Abg Ipar gua pulak org kanan Isa samad.
Jadi bila balik kampung bini gua, gua lebih banyak berbual pasal sarang burung walit drpd berbual politik.

 Dulu, segala buruk dan baik isteri gua bapak mertua gua lah yg pikul.Tapi selepas gua genggam erat tangan dia pada pukul 10.30am, 2hb June 2012, maka semua beban dan tanggung-jawab yg dipikul telah dipindahkan sepenuhnya kepada gua. Gua telah diberi kepercayaan untuk menjaga kehormatan, membimbing dan mencintai  anak perempuan bongsunya dgn sepenuh hati.

Bapak Mertua...Terima kasih kerana mempercayai saya...

Tuesday, December 4, 2012

Cinta

berdesir ku sangka dia
rupanya lalang ditiup angin

nanar aku gila sasar
rindu dara dibalik tabir

 
antara tangkap dan lepas
sayang berpulang padamu jua

Sunday, December 2, 2012

Sup daging Luruh Sururi ...Sup daging Luruh Sururi....Sup daging Luruh Sururi!

Sup daging Luruh Sururi ...Sup daging Luruh Sururi....Sup daging Luruh Sururi!

Sedap betul bunyinya..Sesedap rasanya. Pandai betul Si Fathi memberikan nama.Sepandai Pyanhabib menelaah isi kandung supnya. 
 
Sup Daging kambing dan lembu yang masih segar,lembut dan mudah luruh daripada tulang tulangnya.Campuran drpd pelbagai jenis ramuan dan rempah ratus rahsia Asia yang sangat membangkitkan selera. Di makan bersama roti benggali atau nasik beras wangi. Peh! Peh! Peh! Anda pasti mahukannya lagi.
 
Gua perati kebanyakkan Peniaga2 Sup yg power dlm scene Peniaga sup, mesti pakai Songkok Haji atau ketayap PAS. Gua syak ia mungkin fesyen yg paling berpengaruh dalam scene ini atau mungkin dengan ketayap mereka akan nampak lebih jujur, ikhlas dan Toyyibah.Dalam scene Brader Beger pula, Bandana dan Cap yg dipakai di kepala Brader Beger akan menjadi indicator Level Rok seseorang Brader Beger itu.

 Gua ingat, bila masuk umur 40 nanti gua nak pergi mengembara mendalami ilmu agama dan mendalami ilmu membuat Sup yang terlazat di Asia Tenggara.

WE ARE ANONYMOUS. WE ARE LEGION. EXPECT US AND RESPECT US

Ayat yang paling power dan paling real bagi gua tahun ini ialah 

video
" CYBER WAR HAS BEEN DECLARED ON ISRAEL CYBERSPACE AND YOU WILL SEE EXACTLY WHAT WE ARE CAPABLE OF.

ISRAEL, THE ANGEL OF DEATH HAS BEEN CALLED TO YOUR CYBERSPACE.

WE ARE ANONYMOUS. WE ARE LEGION. EXPECT US AND RESPECT US "

Robin Hood (2010) dan Yahudi

video 
" King Richard The Lionheart: What is your opinion on my Crusade? Will God be pleased with my sacrifice?
Robin Longstride: No, he won't.
King Richard The Lionheart: Why do you say that?
Robin Longstride: The massacre, sire.
King Richard The Lionheart: Speak up!
Robin Longstride: When you had us heard two and a half thousand innocent men, women, and children together; the woman at my feet, with her hands bound, she looked up at me. It wasn't fear in her eyes, it wasn't anger. It was only pity. She knew that when you gave the order, and our blades would descend upon their heads, in that moment: we would be godless. All of us. Godless. "

~Robin Hood (2010)

Ustaz Azhar Idrus

Ustaz Azhar Idrus ni Real. Dia berani byk cakap pasal perempuan sebab dia byk pengalaman dengan perempuan.

Lu tengok berapa orang bini dia. Itu tak termasuk cerita makwe2 lama dia zaman dia tengah Rok dulu.
Ustaz Kazim Alias tu tak payah lah ckp byk pasal pompuan...Lu tak best!

Falsafah Brader Beger #12

Brader Beger cakap, mcm mana nak lawan Zionist, kalau malam ni masih lagi duk ketawa terbahak-bahak depan TV tengok cerita bodoh 'Bini-Biniku Perkasa'

Yahudi Catur

Dalam permainan catur. Utk mengalahkan lawan, kita harus berfikir sebagaimana lawan kita berfikir.
Kita harus memintas pemikiran lawan 3 step lebih ke depan. Dengan itu barulah kita mampu utk menyusun strategi permainan. 

Pemain catur yg hebat ialah mereka yg mampu melakukan CHECK MATE kpd lawan dengan menggunakan serangan lawan itu sendiri. INI LAH YG DILAKUKAN OLEH ORG YAHUDI.

Yahudi The Matrix

Menurut Filem The Matrix Zionist ialah penduduk2 Zion yang terselamat daripada menjadi Hamba the Machine. Zion menjadi tempat terakhir mereka berlindung daripada ancaman Sentinel dan Agent.Penduduk2 Zion telah diselamatkan oleh seorang Lelaki Terpilih dari dunia Matrix yg di gelar 'The One' . 'The One' telah berjaya membuat satu perjanjian damai di antara manusia dengan machine demi utk menghalang Agent Smith (self-replicating computer virus) daripada memusnahkan dunia. 

Imam Mahdi lah konon

YAHUDI PUNYA KEPALA OTAK.

Falsafah Brader Beger #11

Brader Beger cakap, kadang-kadang cinta itu seperti Skateboard yg dibeli di pasaraya Giant.
Sekali Lu Backflip, ia terus patah.Lu jump Rock n Roll, ia terus punah.

Kenangan Zaman Pita Kaset



Kaset pertama yg gua beli pakai duit sendiri ialah kaset Kumpulan Rok Scorpion, album Pure Instinct (1996) . Banyak lagu2 Sedih dalam tu..

Kaset kedua gua beli pakai duit sendiri ialah Nirvana: MTV Unplugged in New York (1994) . Banyak jugak lagu sedih dalam album ni. Kemudian diikuti dengan kaset kumpulan Subculture-album Love N' Hate (1994), The Pilgrims album Perfume Garden (1992) , dan Red Hot Chili Peppers album One Hot Minute(1994).Kaset terakhir yg gua beli , Kid Rock album Devil without a cause (1998).
Lepas tu era kaset pun berakhir.

Kaset Mainstream Melayu pertama yang gua beli pakai duit sendiri ialah Kaset Dayang Nurfaizah .
Soul Sial.Soul Gila...Gua selalu berangan nak jumpa Dayang Nurfaizah dlm mimpi.