Mulakan.....



Di Kota Langit ini...Gua perlukan Kekuatan, Kebijaksanaan, Kemanusiaan ,Cinta dan nasik..

Monday, August 17, 2009

GUA BERCERITA TTG AWEK MELAYU, LELAKI MELAYU, FOREIGNER DAN ....

Gua dah lama actually nak buat satu post tentang isu ni. tak penting mana pun tapi makin lama makin buat gua menyampah plak. Gua je lah menyampah dan gua tak suruh org lain nak ikut gua menyampah. Gua terpanggil nak tulis post ni sebab baru 30 minit yg lepas gua baca newspaper hari sabtu lepas pasal anak dara Chef Wan yang nama Serina tu nak kawen dah. Dia ckp dengan wartawan dlm paper tu dia nak kahwen dengan Mat Salleh. Lately macam satu trend plak kan artis2 kita kahwen dgn mat salleh...Pastu awek2 Melayu plak pantang skit Foreigner say 'Hye" for sure malam tu kalau ayat baik they can open their leg for them.Bukan semua lah, tapi jenis2 yg poyo ni.Tapi yg malangnya yang poyo2 kawen dgn mat salleh ni paling lama tahan pun 2 tahun.Kononnya bila mingle dengan Foreigner ni ada standard yg lain lah. nampak grand konon. Nampak mcm best lah. Macam-macam alasanlah why diorang tolak lelaki Melayu ni jadi BF dwang. Setelah membuat beberpa research daripada sesetengah artis poyo dan awek2s poyo yg gua kenal ( yg bercouple) dgn foreigner ni, gua dapat kesan beberapa perkara yang gua sendiri tak tau nak kelaskan sebagai ape.Adakah Ianya Hipokrit Ataupun Double Standard.

1. Perempuan Malaysia ckp Foreigner ni Romantic
- Suka bagi Bunga, hantar wishes kad dan bagi coklat
But bila Lelaki Melayu yang buat semua tu..they don't called it 'Romantic' they called it 'Jiwang Karat'

2. Perempuan Malaysia cakap Foreigner ni Sporting
- They said BF Foreigner tak kisah kalau GF diorang have fun with friends or do something crazy in front of them sebab dwang mmg sporting, but bila Lelaki Melayu yang jadi macam tu they dont say it 'sporting' they said ' Kayu' or ' Jantan Dayus'

3. Ayat standard artis Malaysia 'Saya tak kesah sape lelaki tu, yg pasti dia lelaki yg beriman dan boleh tunjukkan saya jalan yg benar' .
- Pas kahwen dengan Mat Salleh breakfast nasik lemak bertukar 'bacon' .Benarlah sgt jalan yg ditunjukkan tu. Bila lelaki Melayu cakap hal-hal yg ingatkan tuhan dwang ckp 'U ni Kampung lah'

4. Perempuan Malaysia cakap BF Foreigner ni tak cemburu buta. Diorang open minded dan Understanding.
- They said, He still can forgive us even we had one night stand with our social friends and they will never feel insecure. But when a malay guy did that they don't called it Open minded or understanding, but they called it 'Pak Sanggup " or 'Desperate'

5. Perempuan Malaysia ckp Foreigner ni Bijak. Good in communication and social interaction.
- Bila lepak chill dengan Mat Salleh ni diorang boleh talk about idea and stuff. But bila A malay guy yang macam tu Diorang akan cakap "U ni skema lah, nak lepak pun nak cakap pasal benda-benda idea ni "

6. Prempuan Malaysia ckp Mat salleh ni cool, pandai ambil hati dan Funny.
- Diorang suka puji kecantikan tubuh badan kitorang such as "baby, u got a very beautiful boobies' but bila Lelaki Melayu yang cakap macam tu kan, dwang tak ckp cool, funny or pandai ambik hati..dwang akan ckp " U ni gatal,miang and gila seks lah.Tak sedar diri betul "

Actually byk lagi lah. Ni just sebahagian je daripada ape yg gua fikirkan. Sebenarnya tak penting mana pun utk gua fikirkan sebab seriously awek2 mcm ni mmg gua dah lama pangkah daripada masuk dlm list gua. Cuma gua kesian tengok diorang. It was so easy for them to open their leg for free to the foreigner. Just because they think that the foreigner is good in every aspect.Kalu yg dah kawen tu harap2 jodoh kekal ke akhir hayat. But to those yg baru nak cuba2 tu, lupekanlah. Kalau rasa diri tu tak bole stop makan sambal belacan tak payahlah nak poyo2 nak ber bf kan mat salleh. Tapi tak semua foreigner ni just looking for pussy. Some of them mmg berkualiti. Tapi for sure yg berkualiti tu bukan yg Lu org jumpa kat EUPHORIA M.O.S or Zouk. Dude,The Quality thing is rare to find.

P/S: TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA.......

1 comment:

HAFFYZA said...

hahahaha...suka post ni.