Mulakan.....



Di Kota Langit ini...Gua perlukan Kekuatan, Kebijaksanaan, Kemanusiaan ,Cinta dan nasik..

Tuesday, June 23, 2009

Kejamnya Lelaki dan Misterinya Perempuan..

Perempuan adalah makhluk ciptaan tuhan yang paling indah dan pada masa yg sama perempuan itu juga adalah makhluk tuhan yang paling susah untuk dimengertikan....Sepanjang hidup gua dan bermacam-macam jenis perempuan yang pernah datang dan pergi..Ada yang mengecewakan gua dan ade jugak gua yg mengecewakan mereka. Tapi biasanya gua lah yang jadi watak jahat dlm satu hubungan tu. Kata perempuan2 yang pernah kecewa dgn gua lah..gua memang penjahat cinta. Gua takkan dapat ape yg gua nak.Gua lah manusia yang paling kejam yang pernah diorang kenal...Tapi gua just tersenyum..Alasannya mudah....Kita berhak menetukan kegembiraan hidup kita sendiri. Istilah pengorbanan ataupun berkorban utk org yang tak pasti lagi jadi milik kita tak pernah ade langsung lagi dlm hidup gua...Tapi bila saat tu sampai balik, pastinya perempuan yang terakhir dlm hidup gua pasti akan menjadi seperti bidadari di balik awan...

Hati gua ni kecik je. Tapi mampu utk gua menampung jutaan manusia di dalamnya..Setiap insan yang pernah datang dlm hidup gua pasti akan ade ruang utk mereka. Untuk gua Kenang. Untuk gua jadikan kisah klasik pada masa depan. Apatah lagi bagi insan2 yang pernah gua ungkapkan sayang padanya. Gua tak pernah regret dgn ungkapan tu dan tak pernah regret dgn masa yang pernah terluang sewaktu gua dengan insan-insan yang pernah gua syg mencorakkan perjalanan hidup.Cuma kadang-kadang kita kena akur.Dalam hidup kita kadang2 terlupa dgn siapa diri kita dan tersasar dgn halatuju dan perkara sebenar yg kita nak cari. Walaupun tersasar gua tak pernah katakan bahawa ianya kenanagan pahit. Mungkin ianya hanya satu lagi cerita yang baik untuk gua sisipkan dlm memoir hidup gua. Bukan GAME gua, sebab..cuma kadang-kadang ade di antara kita yang salah anggap...Syg tak cukup utk membina sebuah Kehidupan....Untuk membina sebuah kehidupan kita kena betul2 buat persediaan...Harap mereka yang pernah gua sakiti dan kecewakan faham, mengapa gua jadi manusia kejam...It just Because I'm Charlie...Bukan sebab Gua tak boleh lupakan kisah silam kekecewaan gua dgn DEWI ataupun bukan sebab gua pengecut utk jadi seorang lelaki yang kebanyakkan perempuan2 melayu mahukan....

Gua bukan nak kta bahawa gua sgt kenal dengan mahkluk tuhan yang bernama perempuan ni.Semakin ramai perempuan yang gua kenal semakin rumit untuk gua mengerti tetapi alhamdulillah gua semakin memahami diri gua....So gua rasa gua nak share dengan kawan2 lelaki gua tentang beberapa perkara yang kita perlu tahu ttg perempuan yang kadang-kadang sering jadi satu perkara punca masalah antara pasangan bercinta ataupun suami isteri. It just kebiasaaan bukan lah satu formula yang tetap.Tapi biasanya mcm tu lah..berdasarkan pengalaman gua dengan gadis2 yang pernah hadir dlm hidup gua..So Guys here lets look at this ;

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Dalam Hati : Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Dalam Hati: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Dalam Hati : Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Kata Hati : Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Dalam Hati: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Dalam Hati : I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Dalam Hati : Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Dalam Hati: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Dalam Hati: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Dalam Hati: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

So Guys, untuk menjadi seorang lelaki yang berkualiti, Lu org bukan saja kena Solat 5 waktu, Ade PHD, ataupun lu org ada harta Berbillion Dolar..tetapi lu org jugak kena jadi seorang lelaki yang memahami apakah sebenarnya misteri disebalik kejadian tuhan yang bernama perempuan ni...seriously, if you guys have this ability...u can get any women in a second...even she's a supermodel.Tanpa perlu berjumpa bomoh siam utk mendapatkan minyak dagu......

HIDUP ITU INDAH..BEGITU INDAH....

10 comments:

cLaiRe Bennet said...

Err....does not really apply to what's in my head when i'm the one who's saying something... ;)

~red~ said...

finally,
terkeluaq jugak loghat utara tu.
hahaha...

Well,
no woman, no cry.
=)

cikgu mas said...

amboi 20 orang !!!harapnya cukupkan 40 orang baru kahwin..

Charlie Verona said...

Are you sure Claire? =)

cLaiRe Bennet said...

Yes Charlie...i say what i want to say. except for certain situation but mostly, being direct is more applicable for me ;)

-cahaya- said...

nape lu mantafsirkan perempuan akan fikir cam 2....lu tak berhak cakap cam tu...melainkan lau lu pempuan...tak sume pempuan cam 2 bro...2 lu kena pikir...gua ngan kaum gua bukan mainan lelaki cam lu bro...2 lu kena faham btol2

Charlie Verona said...

babe..kenapa lu negatif sgt ni beb? gua tak ckp semua pompuan..gua just ckp pattern yg biasa gua jumpa based on my experienced...and sejak bila plak gua anggap perempuan ni "game" gua? gua tak pernah anggap mcm tu...kan gua ckp lagi ramai perempuan yg gua kenal..makin gua kenal diri gua...

Charlie Verona said...

babe..kenapa lu negatif sgt ni beb? gua tak ckp semua pompuan..gua just ckp pattern yg biasa gua jumpa based on my experienced...and sejak bila plak gua anggap perempuan ni "game" gua? gua tak pernah anggap mcm tu...kan gua ckp lagi ramai perempuan yg gua kenal..makin gua kenal diri gua...

-cahaya- said...

lu kena pikir...lau lu cakap cam 2...lu cam nak wat kaum gua cam experimen lu orang je....lu tak perlu kira bpe bnyak pempuan tuk kenal sapa diri lu....2 nasihat gua

HAFFYZA said...

perempuan mmg misteri..=)